logo transparend vojvodina uzivo

Junske cene najamnina – studenti napuštaju stanove, nešto više slobodnih stanova za izdavanje, pogotovo garsonjera kojih je generalno malo u ponudi

NOVI SAD – Jun mesec, zajedno sa tekućim mesecom majom, predstavlja jedan od najboljih momenata za traženje stanova. Kada je reč o izdavanju, cene su možda najniže u odnosu na sve druge mesece u kalendarskoj godini, a razlog tome jesu svakako studenti koji se vraćaju kućama ili trajno odjavljuju stanove.

Tokom maja i juna beleži se nešto znatniji pad viših cena kirija koje su u Novom Sadu počele da konstatnu rastu od 2018. godine, kulminirajući 2022. godine kada se u našu zemlju doselio veći broj doseljenika iz Ukrajine i Rusije.

Majske cene najamnina

Majske cene na oglasima pokazuju da su cene stanova nešto niže nego inače. Garsonjere se kreću u rasponu od 250 evra do 300 evra za mesečnan najam, jednoiposobni stanovi od 350 evra do 500 evra. Dvosobni stanovi idu od 300 evra do 500 evra, dok trosobni stanovi mesečno koštaju od 450 do 600 evra. Stanovi najveće kvadrature, sa četiri sobe su najskuplji za najam. Cene za najam stanova idu od 800 do 1200 evra.

Pad cena vidi se u jednoiposobnim, dvosobnim stanovima i garsonjerama čije su cene najamnine išle i za 100 evra više.

Majske cene, odnosno cene stanova za jun, obično su niže nego što je to slučaj na leto i jesen, kada cene najamnine dostižu svoj maksimum. Razlog tome je povratak studenata u grad i ponovna potražnja za stanovima.

Najtraženije garsonjere za koje u agencijama za nekretnine kažu da je teško doći

Od novosadskih agenata se često čuje kako je pravi biser pronaći dobru garsonjeru, jer ih nema puno u ponudi. Uglavnom se iz garsonjera stanari teže sele, a tokom godine, zbog retkih oglasa, njihove cene izgledaju nerealno skupo. Što se tiče cena za maj i jun, kao i ponude ovih najmanjih stambenih prostora, slučaj je obrnut.

Na oglasima stranica „oglasi.rs“, „4zida“, „nekretnine.rs“, ponuda garsonjera je nešto veća nego obično. Na desetine ponuđenih stanova, svaki treći je garsonjera.

Cena je u odnosu na prethodni period nešto niža, a taj trend će se, prema iskustvu od prethodnih godina, zadržati tek do jula, kada će cena, ali i potražnja stanova određene kvadrature, naglo skočiti.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.