Junetina u susam sosu: Recept s juga Srbije kom niko ne može da odoli, rastresito meso se topi u ustima

Jedno je sigurno – obožavaćete ga

Za ovaj ručak imamo samo jednu reč – Fantastičan

Sastojci:

8 šnicli
so i biber
2 pune kašike brašna
2 pune kašike susama
ulje za prženje
700 ml supe ili supe napravljene od goveđe kocke
peršunov list

Priprema:

Šnicle izlupati, kao za pohovanje, pa posoliti i pobiberiti sa jedne strane. Zagrejati ulje u tiganju, između 100 i 150 ml. Zagrejati između srednje i najjače vatre.

Uvaljati svaku šniclu u brašno i pržiti sa obe strane dok malo ne porumene. Vaditi šnicle na tanjir.

U ulje u kojem ste pržili šnicle staviti susam i ostatak brašna, koje vam je preostalo od valjanja mesa. Propržite nekoliko minuta, pa vratite šnicle i prelijte supom.

Smanjiti vatru da lagano krčka, a pred kraj dodati peršunov list. Poslužite toplo.

Prijatno!

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.