Jubilarni 25. Vive festival u Debeljači 17. oktobra

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

DEBELJAČA – Vive festival, u organizaciji Doma kulture Jozef Atila, ove godine biće organizovan u subotu, 17. oktobra, sa početkom u 19 časova.

Organizatori se mogu pohvaliti obeležavanjem srebrne godišnjice festivala – 25. godina od početka održavanja.

Kako su najavili, ove godine će broj učesnika biti manji, kako bi se ispoštovale sve propisane mere. Izostaće takmičarski deo programa, a nastupiće 12 izvođača. Učestvovaće pobednici prethodnih izdanja festivala ili višestruki učesnici.

Festival se održava u znak sećanja na istaknutog kompozitora, Đulu Vitkaja. Zahvaljujući ovom važnom događaju, nastalo je preko dve stotine kompozicija, koje su stvarane po ugledu na tradicionalnu mađarsku muziku.

Prethodne godine, ovaj veliki festival mađarske pesme i muzike nije bio održan zbog nepovoljnih epidemioloških uslova, a ove godine je planiran da se održi u jednom danu. Važno je da se tradicija nastavi, tvrde organizatori.

Opština Kovačica, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i fondacija Betlen Gabor, državna fondacija Mađarske, kao i Nacionalni savet mađarske nacionalne zajednice, podržali su održavanje 25. Vive festivala koji će biti održan u Debeljači.

Tagovi:

Pročitajte još: