JP “Vojvodinašume” potpisale ugovor o saradnji s “Čepom do osmeha”

NOVI SAD – JP “Vojvodinašume” potpisale su ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Udruženjem “Čepom do osmeha”.

“Zajedničkim naporima učestvovaćemo u projektima edukacije stanovništva na temu ekologije, cirkularne ekonomije, zaštite životne sredine i primarne separacije otpada. Sa tom namerom, obezbedili smo 1.000 brendiranih kantica kako bismo i edukaciji prišli na inovativan način”, rekla je predsednica Udruženja “Čepom do osmeha” Vanja Petković, koja je u sredu potpisala ugovor sa direktorom “Vojvodinašume” Roland Kókai.

Kókai je rekao da “Vojvodinašume” do sada nisu toliko poklanjale značaj plastičnoj ambalaži i njegovoj separaciji, ali da zaposleni u preduzeću, ipak, odvajaju čepove i sakupljaju ih kod kuće, a poneki i u kancelarijama, saopštile su “Vojvodinašume”.

Dodaje da to preduzeće sa oko 1.400 zaposlenih poseduje dosta kapaciteta i može da pruži značajan doprinos ne samo prikupljanju čepova i ambalaže, već i širenja svesti o važnosti separacije otpada i reciklaži.

Udruženje “Čepom do osmeha” simbolično je obezbedilo 1.000 malih kantica za sakupljanje čepova, koje će se naći u kancelarijama zaposlenih.

Dogovoreni su zajednički nastupi, zajedničke edukativne radionice, kampanje, promocije važnosti i značaja očuvanja šuma, kao i primarne separacije i reciklaže.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: