Joviću samo pet minuta, Milenkoviću ni toliko u kiksu Fiorentine

Filip je nezamenjiv kod Alegrija, Vlahović i dalje povređen, trio Srba u Fiorentini marginalizovan

Ekipa Juventusa, desetkovana usled silnih povreda udarnih aduta, uspela je da uzme sva tri boda sa gostovanja Kremonezeu (1:0), dok je Fiorentina, u isto vreme, na svom terenu razočarala svoje navijače egalom sa Moncom – 1:1.

Srpski internacionalci večeras nisu imali bitne uloge. Gotovo da su bili marginalizovani.

Dušan Vlahović je i dalje van stroja, kao i nekolicina igrača “bjankonera” poput Di Marije, Pogbe, Bonućija, Kvadrada, De Šilja, te je svaka pobeda sa ovakvim kadrovskim rešenjima zlata vredna.

Čovek odluke bio je Arkadijuš Milik, sa izvanrdnim potezom u 91. minutu utakmice.

Bio je to savršeno izveden slobodan udarac, “sevnula je levica” iskusnog golgetera koji je pogodio bliži donji ugao gola Kremonezea i doneo radost “Staroj dami”, za koju je, od starta, igrao Filip Kostić.

Luke Jovića nije bilo u postavi koja je krenula meč u Toskani protiv Monce, iznenađujuće je da nije bilo ni Nikole Milenkovića, a da li je odsustvo dvojice srpskih igrača od starta uticalo na krajnji ishod, nepovoljan po domaći sastav, teško je reći.

Tek, Jovićev konkurent za poziciju u špicu Kabral opravdao je poverenje golom za vođstvo ljubičastih i sebi, čini se, zacementirao poziciju za naredne utakmice. Gosti, ipak, nisu dizali belu zastavu, čekali su i dočekali momenat da matiraju rivala preko Karlsoa Augusta, a potom imali još jednu veliku šansu, no tada nije bilo radosti po Moncu.

Luka Jović je dočekao ulazak u igru tek pet minuta pred kraj. Prekratko je to, naravno, bilo da se proslavi i donese slavlje svom timu.

Milenković, kao i Terzić, čitav meč presedeli su na klupi.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: