Jović, Gudelj i Dmitrović brane Srbiju od Turaka u konačnoj bici

Dva veoma bitna meča igraju se u Turskoj za srpski fudbal

Fudbaleri Genta demolirali su Bašakšehir u revanšu osmine finala Lige konferencija sa 4:1, uz neverovatan het-trik Emanuela Orbana koji je za tri minuta dao tri gola.

Turci su pred revanš utakmice u Ligi Evrope i Ligi konferencija imali još tri predstavnika, a sada je knjiga spala na dva slova – Fenerbahče i Sivas, koji su takođe na rubu eliminacije zbog poraza u prvim utakmicama.

Srpskim klubovima koji će igrati u Evropi, posebno je interesantno kakav će biti epilog turskih klubova do kraja evropske sezone, jer su nam oni direktni konkurenti u borbi za 11. mesto na UEFA rang listi.

Srbija za sada čuva to mesto, a posle ispadanja i poraza Bašakšehira, šanse dodatno rastu. Srbiji je sada neophodno da u revanšima ne pobede i Sivas i Fenerbahče.

Srbija trenutno ima 675 bodova više od Turaka, a pošto se pobeda jednog turskog tima računa sa 400 bodova, a remi 200, da bi Srbija ostala na 11. mestu, neophodno je da obe turske ekipe ispadnu, a da najviše što ostvare u revanšu bude jedna pobeda i remi.

Sevilja je u prvom meču pobedila Fener sa 2:0, dok je Fiorentina u prvom meču slavila sa 1:0. Ukoliko, primera radi, Fener pobedi sa 1:0, a Fiorentina izbori remi sa Sivasom, to znači da će oba turska kluba ispasti i da će Srbija ostati ispred Turske kada se podvuče crta i zauzeće 11. mesto na UEFA listi, pa će samim tim imati i povoljniji položaj za start sezone 24/25.

I meč Fenerbahče – Sevilja i Sivas – Fiorentina igraju se od 18.45.

Za Sevilju nastupaju srpski reprezentativci Nemanja Gudelj i golman Marko Dmitrović, a očekuje se da budu u startnoj postavi za ovaj meč, dok je u Fiorentini jedna od uzdanica Luka Jović, trenutno prvi strelac takmičenja sa šest golova.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: