Jovanović:Kontinuirano raste broj devojčica zainteresovanih za rad u IKT sektoru

BEOGRAD – Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović ugostio je danas devojčice iz OŠ “Veljko Dugošević”, iz Beograda, u susret Međunarodnom danu devojčica u IKT sektoru i izrazio zadovoljstvo što iz godine u godinu kontinuirano raste broj devojčica zainteresovanih za razna zanimanja u tom sektoru.

Jovanović je ocenio da su upravo ovakvi događaji prave prilike da se dodatno ohrabre, motivišu i donesu konačnu odluku za rad u jednom od najperspektivnijih sektora današnjice, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.
Navode da se ove godine Međunarodni dan devojčica u IKT sektoru obeležava 27. aprila, a da je ovogodišnja tema Međunarodne unije za telekomunikacije UN “Digitalne veštine u svakodnevnom životu”.

Ističu da Dan devojčica u IKT sektoru ima za cilj da devojčice osnaži prilikom odabira budućih profesija, da ne podležu stereotipima, već da se rukovode ličnim interesovanjima i talentima.
Iz Ministarstva dodaju da je Udruženje poslovnih žena Srbije, 13. godinu za redom, organizator Međunarodnog dana devojčica u IKT sektoru u Srbiji.
Institucionalnu podršku pruža Vlada Srbije na čelu sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, kao višegodišnjom počasnom pokroviteljkom ove manifestacije, kao i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo turizma i omladine, i Poverenik za zaštitu ravnopravnosti.
Podršku pružaju i UN Women, GIZ, CANSEE Kanadsko-srpsko poslovno udruženje, ITU Međunarodna unija za telekomunikaciju i EU SME Week, zaključuje se u saopštenju Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: