logo transparend vojvodina uzivo

Jovanović sa francuskim ambasodorom o slobodi medija i medijskim zakonima

Mihajlo Jovanović
BEOGRAD – Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Francuske u Srbiji Pjerom Košarom sa kojim je razgovarao o slobodi medija, izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima, kao i izmenama i dopunama Zakona o elektronskim medijima.

Jovanović je ambasadoru predstavio aktivnosti radnih grupa koje rade na ovim zakonima, u kojima pored predstavnika javne uprave učestvuju i predstavnici medijskih i novinarskih udruženja, i rekao da očekuje da će u narednim nedeljama radne grupe predstaviti predloge nacrta zakona.

On je dodao da očekuje i da će se tokom javnih rasprava uključiti svi činioci iz oblasti informisanja i medija i da će dobiti kvalitetne predloge i sugestije, saopštilo je resotrno ministarstvo.

Jovanović je rekao da je Vlada Republike Srbije usvojila Predlog zakona o elektronskim komunikacijama i uputila ga Narodnoj Skupštini na usvajanje. Ministar je izjavio da očekuje da će ovaj reformski i moderan zakon, koji predstavlja temelj telekomunikacija u Srbiji, biti uskoro izglasan.

Ambasador Francuske je izrazio interesovanje za aktivnosti Ministarstva koje su u toku i ponovio značaj koji Francuska i Evropska unija pridaju slobodi medija, dodaje se u saopštenju.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.