logo transparend vojvodina uzivo

Još jedna seoska kuća na teritoriji opštine Beočin dobija nove vlasnike

BEOČIN – Zamenik predsednice opštine Beočin Stefan Tomović prisustvovao je u Palati Srbija potpisivanju ugovora kojim su našoj sugrađanki Jovanki Vasić iz Suseka, dodeljena sredstva po konkursu Ministarstva za brigu o selu za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Tomović je istakao da je ovo peta kuća na selu koja je posredstvom Opštine Beočin dodeljena našim sugrađanima, a sredstva koja su današnjim ugovorom obezbeđena iznose 1.180.000,00 dinara.

Zahvaljujući ovom programu Ministarstva za brigu o selu od 2020. godine je oko 3 000 seoskih kuća dobilo nove vlasnike a novi dom obezbeđen je za više od 10 000 ljudi. Među korisnicima sredstava su uglavnom porodice, samohrani roditelji i svi oni koji teže životu u seoskim sredinama. Kako je ranije navedeno u Ministarstvu za brigu o selu, bespovratna sredstva se po objavljenom konkursu dodeljuju po redosledu pristiglih prijava pa sve do utroška sredstava, a najkasnije do 30. novembra 2024. godine.

Svi zainteresovani sugrađani, ovogodišnji konkurs za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom mogu pogledati na sledećem linku:

https://www.mbs.gov.rs/doc/konkursi/kuce2024/2-tekst-javnog-konkursa.pdf

Opština Beočin i ovim putem našoj sugrađanki Jovanki i njenoj deci upućuje iskrene čestitke!

 

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.