Obavezno probajte koliko ukusni mogu biti krompirići.
Sastojci
Potrebno je:
4 srednje krompira
1dl ulja
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice aleve paprike
1/2 kašičice suvog biljnog začina
Priprema
Očistiti krompir i iseći na četvrtine pa ga staviti u šerpu i kuvati, kad provri, još 7-8 minuta. Onda ga izvaditi resetkastom (francuskom) kašikom u činiju ili vatrostalnu činiju u kojoj ćemo ga peći.
U šerpicu sipati ulje i začine i staviti na vatru da proključaju. Čim proključaju skinuti sa vatre.
Preliti ulje sa začinima preko krompira i dobro, lagano izmešati da svaki krompir bude obložen uljem.
Krompir zapeći u rerni na 200-220’C da porumeni. Služiti ga kao prilog uz razna mesa, povrće i rolate. Lično meni je uz neku salatu dovoljan i kao kompletan obrok.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.