Jos 100 mesta za decu u vrtiću u Tutinu (FOTO)

BEOGRAD – Deci iz Tutina za 10 meseci na raspolaganju će biti novi objekat predškolske ustanove „Habiba Stočević”, a vrednost investicije je oko 94 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ugovor o izgradnji novog vrtića, površine oko 1000 metara kvadratnih, potpisali su prvi potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, načelnik opštinske uprave Adnan Šehović i predstavnik izvođača radova.

– Strateški cilj Ministarstva je da povećamo obuhvat dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, a to možemo jedino ako povećamo kapacitete vrtića. Izgradnjom vrtića u naselju Svračiće obezbeđujemo uz podršku Svetske banke 100 novih mesta za mališane Tutina, rekao je Ružić posle potpisivanja ugovora.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Svetske banke, realizuje projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, putem kog unapređuje dostupnost, kvalitet i uslove predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svu decu.

Kroz projekat se izgradnjom, dogradnjom, adaptacijom i opremanjem obezbeđuje 11.000 novih mesta u vrtićima za mališane.

Projekat, pored navedenog, podržava Nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja, osnažuje kompetencije vaspitača, pruža podršku porodicama sa decom, sa fokusom na porodice iz osetljivih društvenih grupa, podstiče uključivanje dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: