Jokić iskren: “On je osvojio par stvari u karijeri, ja nisam nikada…”

Srpski centar insistira na atmosferi koja vlada u timu Denvera

Košarkaši Denvera poraženi su od Bruklina u Koloradu u meču NBA lige rezultatom 120:122, a Nikola Jokić je po običaju dominirao i upisao novi strašan tripl-dabl.

Jokić je u statističke kolone uneo 35 poena, 20 skokova i 11 asistencija, ali je na kraju promašio dva najvažnija šuta u poslednjim sekundama. Potom, izneo je svoje viđenje utakmice.

– Celu utakmicu je bilo tako. Možda je ta treća četvrtina bila glavni deo, rekao bih da smo se celu utakmicu mučili. Poslednja dva ili tri minuta druge četvrtine je bilo dobro, bili smo u naletu. U trećoj, kada su oni krenuli, nismo imali rešenje. Nismo čitali dobro njihove akcije, a nismo dovoljno ni kreirali situacije za otvoren šut. Bilo je šta je bilo – kaže Jokić.

Srpski centar insistira na atmosferi koja vlada u timu.

– Pokušavam da pobedim u svakom meču. Tako je poslednjih osam godina. Čak su me i na Ol-staru pitali kakav će biti naš cilj. Rekao sam da ćemo svakako pasti, ali da će ključ biti da ne prestanemo da verujemo u sve ono što nas je dovelo do toga da budemo prvi i u to kako igramo. Verujem da će to i dalje biti ključ – kaže Nikola i dodaje:

– Trebalo bi da odluke donosim brže. Sve bi nekako trebalo da bude brže. Deluje mi da smo malo sporiji. Obično smo dobri, ali smo danas bili nekako spori.

Pohvalio je kolegu Kristijana Brauna, koji zna kako se osvajaju titule, pošto je osvojio NCAA ligu.

– Bio je dobar. Ne samo što se tiče energije, igrao je dobro, imao dobre minute, trčao je brzo, pričao na terenu. Uvek vam je potrebna takva energija na terenu. Mislim da je imao stvarno dobre minute. On je osvojio par stvari u karijeri. Ja nisam nikada, ali mislim da znam kako bi trebalo… Kakav je mentalni sklop potreban za to, a on to ima – zaključio je Jokić

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: