JKP “Mladost” Pančevo: Rekonstruisan fudbalski teren i zamenjene pločice na bazenu

PANČEVO – JKP “Mladost” Pančevo tokom 2022. godine uspelo je u značajnoj meri da poboljša uslove za treniranje sportista i rekreaciju građanja tako što su sprovedene važne investicije, između ostalog sanacija svlačionica u hali na Strelištu, zamena pločica na zatvorenom bazenu i rekonstrukcija fudbalskog terena na SC “Mladost”.

U okviru poboljšanja funkcionalnosti objekata u saradnji sa Gradom Pančevom urađen je najmoderniji fudbalski teren na Sportsko rekreativnom centru Mladost koji zadovoljava standarde odigravanja fudbalskih utakmica u najvišim rangovima takmičenja.

“Naime, instaliranje moderne podloge (veštačke trave) zahtevalo je i radove u zemljištu ispod podloge zbog sistema koji odvlače suvišnu vodu odnosno dreniraju teren. U planu je i rekonstrukcija tribina i postojeće zgrade na centru a sve u cilju potreba najviših rangova takmičenja”, kaže Predrag Stojadinov, v.d. direktora JKP “Mladost” Pančevo.

 

 

Na sportsko rekreativnom centru Strelište u Hali sportova urađena je kompletna sanacija svlačionica, a na zatvorenom plivačkom bazenu zamenjene su pločice, urađena hidroizolacija oko bazena i sanacija dva toaleta u holu objekta bazena.

“Radovi na zatvorenom plivačkom bazenu koji su odrađeni poslednje dve godine u značajnoj meri će doprineti i nastavku akcije “Ja plivam, a ti” koja će u 2023. godini biti nastavljena posle pauze zbog Kovid pandemije”, kaže Stojadinov.

Hala sportova opslužuje potrebe pet kolektivnih sportova koji se takmiče u najvišim rangovima takmičenja, kao i četiri individualna sporta koji takođe ostvaruju značajne rezultate na njihovim takmičenjima.

“Svi pomenuti sportovi i njihovi sportisti u hali obavljaju treninge i odigravaju utakmice. Naša hala je u toku 2022. godine bila korišćena u okviru nekoliko internacionalnih turnira u individualnim sportovima, a bila je i domaćin za odigravanje nekoliko utakmica internacionalnog ranga u muškom rukometu. U tom objektu je organizovano više manifestacija kulturno-umetničkog i humanitarnog karaktera. Pored ovih kapitalnih investicija radnici JKP “Mladost” savesno obavljaju svoje redovne aktivnosti koje su usmerene na kvalitetno održavanje svih sportskih površina kako zatvorenog tako i otvorenog tipa”, kaže Predrag Stojadinov.

Korišćenje usluga sportskih terena profesionalnih sportista obavlja se u koordinaciji sa Sportskim savezom grada Pančeva, dok su rekreativni termini otvorenog tipa i u skladu sa radnim vremenom JKP Mladost.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.