logo transparend vojvodina uzivo

JKP Higijena: Besplatno parkiranje za trudnice u Pančevu

PANČEVO – Trudnice u Pančevu više od 10 godina imaju i pravo na besplatnu kartu za parkiranje, podsećaju iz JKP „Higijena“ Pančevo u čijoj nadležnosti je i Parking servis.

Gradskom Odlukom o uređenju saobraćaja na teritoriji grada Pančeva, Pančevke koje očekuju prinovu ili član njihovog zajedničkog domaćinstva, imaju pravo na parking kartu.

„Ta karta važi za sve zonirane gradske parkinge, što praktično znači da trudnica ili član zajedničkog domaćinstva ne mogu besplatno parkirati vozilo na drugim parkinzima po gradu, poput privremenog parking na „Buvljaku“. Trudnice mogu ostvariti pravo na korišćenje posebnih parkirališta na teritoriji Grada, bez plaćanja usluge korišćenja parkirališta podnošenjem zahteva Odeljenju za saobraćaj Gradske uprave grada Pančeva“, kaže Mišo Marković, v.d. direktora JKP „Higijena“ Pančevo.

 

Mišo Marković (Foto: JKP Higijena Pančevo)

 

Formular sa neophodnom medicinskom dokumentacijom i saobraćajnom dozvolom vozila u vlasništvu trudnice ili člana zajedničkog domaćinstva predaju se na šalteru broj 1 i 2 Gradskog uslužnog centra Gradske uprave Pančevo, na osnovu kojih Odeljenje za saobraćaj, Sekretarijata za urbanizam, građevinske, stambeno-komunalne poslove i saobraćaj Gradske uprave izdaje rešenje o ispunjenosti uslova i izdaje ovu ispravu, odnosno posebnu nalepnicu koja mora biti istaknuta u prednjem desnom uglu vetrobranskog stakla vozila.

Ona važi devet meseci od dana podnošenja zahteva, a trudnica ili član zajedničkog domaćinstva su jedini njeni korisnici.

„Naravno, po gradskim odlukama, pravo na besplatan parking imaju samo trudnice koje imaju prebivalište na teritoriji grada Pančeva, a ova isprava može važiti samo za jedno vozilo po domaćinstvu. Godišnje se izda od 300 do 400 karata za besplatan parking trudnicama u Pančevu, a tokom 2022. godine izdato je 338 ovih isprava, a u toku ove godine do danas 245“, kaže Mišo Marković.

 

Foto: JKP Higijena Pančevo

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.