logo transparend vojvodina uzivo

JKP Grejanje Pančevo: Isporuka stabilna, nema većih problema sa toplanama, toplovodom i kotlarnicama

PANČEVO – Javno komunalno preduzeće Grejanje Pančevo startovalo je grejnu sezonu bez većih problema i havarija, jer su svi problemi otklonjeni u periodu toplih funkcionalnih proba, od 7. do 15. oktobra, kaže direktorka JKP Grejanje Pančevo Zdenka Jokić.

„Tople funkcionalne probe i služe za proveru rada energetskih objekata, toplana i kotlarnica, a kojima se ujedno proverava i funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a po potrebi i grejnih instalacija. Probe su trajale nedelju dana, što nam je bilo dovoljno da uočimo sva problematična mesta. Do 15. oktobra, kada je zvanično i počela grejna sezona, svi problemi su rešeni, pokrenuti su kotlovi za zagrevanje tople vode, ceo sistem funkcioniše bez problema“, kaže Jokić.

Ona dodaje da, od početka toplih funkcionalnih proba, pa sve do danas, dežurne ekipe majstora JKP Grejanje svakog dana, na oba reona, intervenišu na kvarovima izazvanim procurivanjem instalacija, dopunjuju sisteme vodom, vrše odzračivanje instalacija u pojedinim objektima uglavnom na najvišim spratovima kolektivnih stambenih zgrada.

„Paralelno sa intervencijama na sekundarnim instalacijama, u samim objektima korisnika, rešavaju se havarije na toplovodu, koje su sanirane protekle nedelje na nekoliko lokacija na reonu toplane Kotež i Sodara. Oko 2.000 korisnika usluga tople potrošne vode u reonu toplane Kotež snabdeva se bez prekida u grejnom danu“, ističe Jokić.

Jokić kaže da se isporuka toplotne energije za zagrevanje 12.500 stanova i oko 500 poslovnih objekata sa reona toplana Kotež i Sodara, do 17. oktobra, odvijala bez prekida, zbog niskih prosečnih spoljnih temperatura, a u perodu od 18. do 22. oktobra sa dnevnim prekidima od nekoliko sati, u skladu sa spoljnom temperaturom vazduha.

„Trenutno nema problema na proizvodnom sistemu u toplanama i kotlarnicama, nema većih havarija na toplovodima, pa su gubici vode u distributivnom sistemu podnošljivi, sa obzirom na starost toplovoda, dok se na sekundarnoj mreži prisustvo vazduha na višim spratovima u kolektivnim stambenim zgradama svakodnevno otklanja odzračivanjem cevi i radijatora. Blagovremeno smo, sa distibuterima, ugovorili dovoljne količine energenata, gasa i električne energije za proizvodnnju toplotne energije, tako da se snabdevenost energentima odvija bez prekida“, naglasila je Jokić.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.