JKP “Gradsko zelenilo”: Na Beogradskom keju posađeno pet kuglastih jasenova

NOSadnjom pet kuglastih jasenova na Beogradskom keju, JKP “Gradsko zelenilo” nastavilo je akciju sadnje već odraslog drveća u parkovima i drvoredima. Uz pomoć specijalnog kamiona vadilice radnici “Zelenila” presađuju odraslo drveće odnegovano u starom rasadniku na Futoškom putu.

Tokom februara, u Železničkom parku je presađeno 55 velikih sadnica, a do kraja sezone sadnje na više lokacija, biće presađeno ukupno 100 odraslih stabala.

Foto: Gradsko zelenilo

Pored sadnje drveća, na više lokacija u gradu, okopano je i ašovljeno šiblje. Šiblje je okopavano u Sremskoj ulici, u bloku uokvirenom ulicama Balzakovom, Banović Strahinje i Narodnog fronta. Okopano je i oplevljeno dvogodišnje cveće u centru grada oko Banovine i na okretnici Štranda. Lišće je sakupljeno u Dunavskom i Futoškom parku, u blokovima između Bulevara Vojvode Stepe i ulica Slobodana Jovanovića, Raše Radujkova, Stojana Novakovića i Milana Ješića Ibre, odnosno u kvartu između Balzakove, Narodnog fronta i Cara Lazara. Zimski tretman dobile su ruže, cvetne gredice i šiblje u Starom gradu i na Limanu. Cisterna Gradskog zelenila bila je u Železničkom parku gde su zalivana novoposađena stabla.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.