JKP Drugi oktobar i PU Čarolija sadnjom cveća obeležili Dan planete

VRŠAC – Grad Vršac, u saradnji sa Javno komunalnim preduzećem “Drugi oktobar” i Predškolskom ustanovom “Čarolija”, danas je u Predškolskoj ustanovi “Bubamara” organizovao sadnju cveća u kojoj su, sa radnicima Službe Zelenilo, učestvovala i deca iz vrtića, u cilju obeležavanja Dana planete Zemlje.

Akciji sadnje cveća, prisustvovali su Slobodan Jovanov, član Gradskog veća za zaštitu životne sredine i Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje, te su svojim prisustvom, još jednom, pokazali koliko podržavaju način na koji se utiče na podizanje svesti kod mladih za očuvanjem životne sredine i koliko je važna briga o prirodi i njenom očuvanju za buduće generacije. Akcija se sprovodi u svim objektima Predškolske ustanove “Čarolija”.

“Prethodnih dana, deca su sa svojim vaspitačima imala priliku da obiđu Službu Zelenilo, kao i rasadnik cveća. Naši najmlađi sugrađani, sa njihovim vaspitačima, obeležili su današnji dan sadnjom cveća, kako bi se još više dalo na značaju očuvanju naše planete Zemlje, jer smo mi pozajmili nju i sve što radimo, činimo da naša deca uživaju u rezultatu dobrih navika i na taj način ih i učimo da, kada odrastu, to oni čine i za svoju decu”, istakao je Jovanov.

U sklopu akcije “April mesec čistoće”, sprovedeno je dosta ovakvih edukacija, a JKP “Drugi oktobar” vredno nastavlja da se angažuje u daljem edukovanju i podizanju svesti svih sugrađana, naročito najmlađih. Proaktivni koraci preduzimaju se na teritoriji celog Grada, sređuju se i održavaju zelene površine, uređuju spomenici, fontane, zamenjuje stari mobilijar, a sve u cilju lepšeg, čistijeg i funkcionalnijeg okruženja.

Grad Vršac je primer uspešne saradnje između lokalnih institucija i građana, koji zajedno rade na stvaranju pozitivnih promena u našem Gradu.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.