JKP „Drugi oktobar“ angažovan na terenu u pojasu budućeg kružnog toka

VRŠAC – Sektori gasovod, vodovod i kanalizacija, JKP „Drugi oktobar“ Vršac, angažovani su na terenu, izvodeći radove na zameni kompletne gasovodne i vodovodne mreže koja se nalazi u pojasu buduće saobraćajnice.

“U ulici Filipa Višnjića izvode se radovi na rekonstrukciji preostalog dela čeličnog gasovoda, što znači da se postojeći distributivni gasovod zamenjuje polietilenskim, kao i pripadajući kućni priključci. Na polietilenskom gasovodu, koji iz podstanice ulicom Vojvode Putnika i Žive Jovanovića snabdeva deo grada, biće postavljene zaštitne cevi, na raskrsnicama sa ulicama Hajduk Veljka i Bore Kostića, tako da se njihova dužina prilagodi novom kolovozu kružnog toka, a mesta priključenja gasovoda iz tih ulica će se izmestiti iz lepeze saobraćajnice. Višedecenijske azbestno-cementne vodovodne cevi, zamenjuju se sa polietilenskim cevima, sa pripadajućim vodovodnim priključcima korisnika, kako ne bi došlo do kvarova i raskopavanje saobraćajnice u narednim godinama. Prečnik cevi koji se ugrađuje je FI110, u dužini od oko 150 metara. Očekuje se da će ova rekonstrukcija doneti značajno unapređenje saobraćajne situacije i kvaliteta života za građane Margitskog naselja i celokupne zajednice u Vršcu”, izjavili su iz JKP „Drugi oktobar“.

Podsetimo, Grad Vršac ovaj bitan projekat finansira iz sopstvenog budžeta, uz podršku Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a glavni izvođač radova je kompanija AD Sremput iz Rume.

Radovi na potpunoj rekonstrukciji raskrsnice počeli su 13. marta, između ulica Dejana Brankova, Žive Jovanovića, Filipa Višnjića, Bore Kostića i Vojvode Putnika na Margitskom naselju, a već duži niz godina predstavlja „usko grlo“ u funkcionisanju putničkog i teretnog saobraćaja u Vršcu.

Navedeni radovi obuhvataju demontažu svetlosne saobraćajne signalizacije, rušenje postojeće kolovozne konstrukcije, izgradnju potpuno nove raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja. Pored toga, predviđeno je postavljanje novog javnog osvetljenja i saobraćajne signalizacije.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.