JKP “Čistoća i zelenilo” uputilo apel u vezi sa održavanjem spomenika na zrenjaninskim grobljima

ZRENJANIN – Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin obavlja poslove uređivanja i održavanja groblja kao i druge pogrebne delatnosti, u skladu sa tim, u nadležnosti ovog preduzeća je ukupno sedam grobalja u Zrenjaninu, ali i groblje u naseljenom mestu Melenci.

Takođe, oni obavljaju pogrebne usluge i u naseljenim mestima Elemir, Lukićevo, Aradac, Ečka, Lazarevo i Klek.

Iz ovog preduzeća kažu da su tokom nedavno sprovedene redovne kontrole stabilnosti spomen obeležja na pomenutim grobljima, stručne ekipe preduzeća utvrdile da postoji značajan broj spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, ali i da postoji opasnost da u slučaju mehaničkog pritiska na iste dođe do njihovog pada.

„ Iz navedenih razloga, molimo korisnike grobnih mesta i srodnike umrlih, da ukoliko prilikom obilaska grobnih mesta, na spomen obeležjima uoče bilo kakve promene koje remete njihovu stabilnost  i ugrožavaju sigurnost posetilaca grobalja, ali i susednih spomen obeležja, odmah pristupe saniranju primećenih  nepravilnosti. Zapaženo je da su pojedina  grobna mesta  zapuštena, neuređena, iako  ista imaju korisnike koji su u skladu sa citiranom Odlukom dužni da ih održavaju i da se o njima staraju. U svom radu nastojimo da poboljšamo kvalitet usluga koje pružamo korisnicima, a  korisnicima koji nisu  u mogućnosti da brinu o održavanju grobnog mesta, kao i korisnicima koji  žele da im grobno mesto bude održavano  profesionalno i na najbolji mogući način uređeno, JKP „Čistoća i zelenilo“  Zrenjanin nudi  uslugu uređenja grobnih mesta na godišnjem nivou.Ova usluga podrazumeva uređenje grobnog mesta jednom mesečno po povoljnim cenama. Cena uređenja grobnog mesta bez ploče, na godišnjem nivou iznosi 4.600,00 dinara. Informacije koje se odnose na  uslugu uređenja grobnog mesta, zainteresovani građani mogu dobiti u Prodavnici pogrebne opreme radnim danima od  7 –  21 čas, subotom od 7.30-20.30 časova i nedeljom od 8-16 časova, kao i u kancelariji Pogrebne službe, svakog radnog dana od 7-15 časova. Takođe, na istim mestima mogu dobiti i informacije koje se odnose na kupovinu uređenih grobnih mesta sa mermernim okvirom  i porodičnih grobnica sa spomen obeležjem, uz mogućnost odloženog plaćanja na više mesečnih rata“ – poručuju iz JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: