logo transparend vojvodina uzivo

Jesenje sređivanje kuće, ali i života – Tri saveta za novi početak

Sezonsko raspremanje kuće idealna je prilika da se pozabavite svojim životom, poručuje trener životnih veština Samanta Heler koja daje tri saveta za novi početak.

Bacite stare aparate, donirajte višak garderobe Za početak, očistite svoj radni i životni prostor od svih nepotrebnih stvari. To ne znači samo pranje prozora i čišćenje kuće, već i doniranje viška garderobe, bacanje starih kućnih aparata koji više nisu u funkciji. Budite nemilosrdni prema sitnicama koje ste čuvali sve ove godine, a koje vam nisu neophodne.

Hvalite sebe – Ućutkajte taj kritički glas koji vam govori da niste dovoljno dobri, lepi, pametni, poručuje Helerova. Zamenite ga glasom koji primećuje pozitivne aspekte vaše ličnosti, a lepe poruke ponavljajte dok god i sami ne poverujete u to.

Razmislite o svojim prijateljima – Ako među njima preovladavaju neljubazni, ljuti ljudi koji se žale na sve, u problemu ste, jer će oni otrov prebaciti i na vas. Pokušajte da im objasnite šta vam smeta, ali to verovatno neće imati efekta, pa budite spremni da smanjite kontakt sa njima. Biće teško, ali sigurno je da ćete se osećati bolje, kaže Helerova.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.