Ukoliko želite izvrsnu čorbu – recept je pred vama.
Sastojci:
pola kilograma pilećeg belog mesa (isečenog na kockice)
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 veća šargarepa
1 paškanat
1 koren peršuna
1 veći krompir
voda
1 jaje
1 čaša kisele pavlake
so, biber
ostali začini po želji
malo maslinovog ulja
Priprema:
Iseckajte lik sitno, a ostalo povrće na manje kocke. Na ulju prodinstajte luk i meso. Nalijte oko litru vode (po potrebi dodati još) i dodajte povrće. Kada povrće i meso skroz omekšaju, smanjite temperaturu. U jednu činiju umutite jaja i pavlaku i stavite čorbu uz mešanje. Na kraju dodajte so, biber i začine poželji.
Pročitajte još:
Da li ste znali da jaja možete da skuvate i na ovaj način?
Svi mi smo nekoliko puta omanuli prilikom tako jednostavnog procesa – kuvanja jaja. Ili nam ne budu dovoljno kuvana ili se prekuvaju, a neretko se dešava i da ljusku jedva skinemo. Mukama je došao kraj, pomoću ovog trika skuvaćete savršeno tvrda jaja, a ljuska će odmah “skliznuti”. Popularna američka kuvarica, Ketlin Ešmor, na društvenoj mreži TikTok […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.