Marinirane pečene paprike su verujem bolji izbor od običnih pečenih paprika, jer imaju taj fini šmek belog luka i sirćeta. Dodajte testenini grilovanu piletinu, ako hoćete da “pojačate” ručak.
Potrebno je:
1 pakovanje testenine
370 g pečenih i mariniranih paprika iz tegle
pola šake svežeg bosiljka
250 ml neutralne pavlake
1/2 kašičice soli
1 1/2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka, sitno iseckanog
1 šaka parmezana
1/4 kašičice tucane ljute paprike
Priprema:
Stavite da se kuva testenina prema upustvu sa pakovanja.
Iseckajte paprike, dodajte im bosiljak i neutralnu pavlaku i sve izblendajte u blenderu ili ručnim blenderom. Dodajte soli.
U šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri, dodajte iseckani beli luk, i posle pola minuta dodajte izblendane paprike. Kuvajte oko 3 minuta dok se sos ne zagreje, pa tome dodajte skuvanu testeninu. Sve promešajte, dodajte izrendani parmezan i tucanu ljutu papriku. Služite jelo odmah.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.