Posebno se ističe po tome što za njenu pripremu nećete isprljati mnogo sudova, odnosno dovoljna vam je jedna posuda i kalup.
Kada se ispeče, možete je posuti kakaom ili šećerom u prahu, a možete dodati i čokoladnu glazuru.
Sastojci koji će vam biti potrebni za ovaj recept su:
– 120 grama brašna
– pola kesice praška za pecivo
– jedna kašičica sode bikarbone
– 200 grama šećera
– jedna kašika kakaoa
– jedno jaje
– 100 mililitara ulja
– 120 mililitara tople vode
– 120 mililitara mlaćenice
– prstohvat soli
Priprema:
Prvo uključite rernu na 180 stepeni. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, sodu bikarbonu, kakao i sol. Potom dodajte jaje, ulje i mlaćenicu, pa umutite mikserom. Dodajte toplu vodu i mešajte sve dok smesa ne postane glatka.
Kalup prečnika 20 centimetara obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Lagano protresite kalup kako bi mehurići izašli na površinu. Tortu pecite otprilike 25 minuta i čačkalicom proverite da li je pečena.
Pročitajte još: