Jednostavno i bez prljavih sudova: Obožavaćete ovu čokoladnu tortu

Posebno se ističe po tome što za njenu pripremu nećete isprljati mnogo sudova, odnosno dovoljna vam je jedna posuda i kalup.

Kada se ispeče, možete je posuti kakaom ili šećerom u prahu, a možete dodati i čokoladnu glazuru.

Sastojci koji će vam biti potrebni za ovaj recept su:

– 120 grama brašna

– pola kesice praška za pecivo

– jedna kašičica sode bikarbone

– 200 grama šećera

– jedna kašika kakaoa

– jedno jaje

– 100 mililitara ulja

– 120 mililitara tople vode

– 120 mililitara mlaćenice

– prstohvat soli

Priprema:

Prvo uključite rernu na 180 stepeni. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, sodu bikarbonu, kakao i sol. Potom dodajte jaje, ulje i mlaćenicu, pa umutite mikserom. Dodajte toplu vodu i mešajte sve dok smesa ne postane glatka.

Kalup prečnika 20 centimetara obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Lagano protresite kalup kako bi mehurići izašli na površinu. Tortu pecite otprilike 25 minuta i čačkalicom proverite da li je pečena.

Pročitajte još:

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.