Jednostavna pileća čorbica, idealna za jesenje dane

Jednostavna pileća čorbica koju možete spremati veoma lako i brzo
(oko 3 porcije)

Potrebni sastojci:
100g luka
100g šargarepe
10ml ulja
150g krompira
200g piletine
1 kašičica soli
800ml vode

100g kisele pavlake
1 jaje

peršun, biber i dr. začini po želji

Priprema:
Luk i šargarepu usitniti u secku i na ulju prodinstati.
Krompir takođe usitniti (lično to radim u secku) i dodati ga u izdinstano povrće.
Zatim iseckati na što sitnije komadiće piletinu i pomešati sa ostalim sastojcima.
Posoliti i sipati vodu i ostaviti da kuva na smanjenoj teperaturi ringle oko pola sata.
Pavlaku i jaje sjediniti, izliti u skuvanu čorbu, promešati par minuta i skloniti sa ringle.
Začiniti čorbu po želji i ukusu

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.