Ponekad se desi da krastavac ima gorak ukus i da uništava ukus salate.
To ne može pri kupovini da se izbegne, ali postoji način kako da popravite to što vam se potkrao neki gorki krastavac.
Trik je u tome da odsečete vrh krastavca i da ga protrljate o celi deo dok ne počne da izlazi pena.
Tako se oslobađa kukurbitacin, krivac za gorak ukus.
Ponovite to i sa drugim krajem i isperite pod vodom.
Pročitajte još:
Da li ćelavost postaje prošlost?
Tim naučnika se nada da bi folikuli uzgojeni u laboratoriji, a kasnije presađeni na glavu ćelave osobe, omogućavaju kosi da ponovo izraste. Naučnici smatraju da će ćelavost biti daleka prošlost nakon rasta folikula dlake u petrijevim posudama. Naučnici sa japanskog Nacionalnog univerziteta “Jokohama” koristili su ćelije kože embriona miša da bi došli do naučnog otkrića. […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.