Jedna nutricionistkinja apeluje: Ove tri stvari ne stavljate u kafu – nisu zdrave

Ukoliko ne dodate ove tri opasnosti, kafa ima brojne koristi za naš organizam.

Kafa je bez sumnje jedan od omiljenih napitaka većine ljudi i mnogi ne mogu ni da zamisle početak dana bez nje.

Međutim, sertifikovana nutricionistkinja Makenzi Burdžes naglašava kako postoje određeni dodaci koje ljudi često stavljaju u kavu, a ona ih ne preporučuje.

Foto: pixabay

Iako brojna istraživanja pokazuju da dnevno konzumiranje kafe smanjuje rizik od razvoja dijabetesa tipa 2, poboljšava budnost i može nam pomoći da bolje rešavamo probleme i kreativno mislimo, dodavanje određenih stvari u šolju kafe može poništiti neke od dobrobiti.

Ovo su tri stvari za koje Makenzi kaže da ih ne bismo smeli stavljati u kafu ako nastojimo da zadržimo njene zdravstvene prednosti:

pavlaku za kafu
šećer
veštačke zaslađivače

Kako objašnjava nutricionistkinja, ovi dodaci mogu dovesti do povećanog rizika od dijabetesa i srčanih bolesti, poništavajući pritom sve dobrobiti koje nam kafa pruža.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.