Jedan od ove dvojice čeka Đokovića u finalu Australijan Opena

Ili Grk ili Rus

Ulazimo u samu završnicu i drama je sve veća – Novak Đoković, ukoliko prođe Andreja Rubljova i još jednu prepreku, naći će se u finalu Australijan Opena gde ga čeka ili Stefanos Cicipas ili Karen Hačanov.

Cicipas i Hačanov će igrati međusobno u polufinalu prvog Grend slema u sezoni, a Grk je stepenicu pre sudara sa Rusom izbacio Jiržija Lehečku sa 3:0 u setovima (6:3, 7:6,

Krenuo je pobedom protiv Kventina Halisa sa 3:0, a ni Rinki Hiđikata i Talon Grikspor nisu uspeli da mu uzmu set.

Na najvećem iskušenju je bio protiv Janika Sinera koji je uspeo da se izvuče sa ivice ponora, da napravi dramu u tom susretu, ali je Italijan na kraju položio oružje nakon četiri sata borbe.

Sa druge strane stiže Hačanov koji je još jednom naštelovao svoj forhend i ponovo napravio dobar rezultat na Grend slemu.

Zapata Miraljas (3:0), Kubler (3:1), Tiafo (3:1), a onda i Nišioka (3:0) bili su put Karena do četvrtfinala gde je izašao na megdan Sebastijanu Kordi koji je u jednom momentu izgledao kao neko ko sa pravom razmišlja o tituli.

Ipak, Hačanov je vodio sa 2:0 u setovima i 3:0 u gemovima kada mu je Amerikanac predao meč i propustio ga do polufinala.

Kao što je rečeno, u finale ide ili Cicipas ili Hačanov, a Đokoviću su do finala ostala još dva koraka, dok će prvi morati da napravi protiv Andreja Rubljova u sredu od 09.30 časova.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: