Javnost negodovala, košarkaši BiH ipak igraju kvalifikacije za Pariz 2024

Savez BiH je naknadno poslao prijavu koju je FIBA prihvatila

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ipak će učestvovati u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu iako je dan ranije stigla informacija da se to neće desiti što je bilo prilično šokatno saznanje za javnost u našem komšiluku.

U subotu, ipak, lepše vesti po BiH košarku jer je FIBA potvrdila prijavu za takmičenje koja je naknadno poslata, prenose BiH mediji.

Učešće reprezentacije na pretkvalifikacionom turniru, koji je na rasporedu od 12. do 20. augusta ove godine, potvrdio je upravo Košarkaški savez BiH.

– Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) potvrdila je prijem prijave Košarkaškog saveza BiH za takmičenje te će uvrstiti naše Zmajeve na listu učesnika pretkvalifikacionih turnira, koji su na rasporedu od 12. do 20. avgusta ove godine – rečeno je iz KS BiH.

Prvobitni razlog zbog kojeg selekcija BiH nije trebalo da igrati kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine je bila finansijska situacija u KS BiH, s obzirom na to da pretkvalifikacije za Olimpijske igre zahtevaju dodatne troškove, ali i strah da se brojni igrači ne ni odazvali jer se utakmice igraju u terminu letnje pauze.

Ipak, nakon negodovanja javnosti, generalni sekretar KS BiH Amer Čolan izvršio je prijavu reprezentacije BiH za olimpijske pretkvalifikacije, a koju je FIBA prihvatila.

Domaćini dva evropska turnira, na kojima će se nadmetati po osam reprezentacija (dve grupe po četiri ekipe), biće saopšteni 28. aprila.

Žreb grupa planiran je početkom maja, a termin još nije preciziran.

Potencijalni rivali izabranika selektora Adisa Bećiragića u pretkvalifikacijama su Holandija, Severna Makedonija, Mađarska, Island, Turska, Švedska, Belgija, Izrael, Ukrajina, Velika Britanija, Estonija, Češka Republika, Portugal, Poljska i Hrvatska.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: