Januarski prihodi Fonda PIO veći od planiranih

PIO fond
BEOGRAD – Osim januarskih penzija koje se ovih dana isplaćuju sa povišicom od 12,1 odsto, povećane su i naknade za negu i pomoć drugog lica i za telesno oštećenje, što se korisnicima koji su ostvarili to pravo isplaćuje uz penziju, izjavio je direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović.

Kako je objavljeno na sajtu Fonda PIO, on je istakao da Fond ostvaruje dobre finansijske retultate kada je reč o prilivu od izvornih prihoda odnosno plaćanja doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje.

„U januaru ove godine naplaćeno je 1,7 milijardi dinara više od planiranog, a u odnosu na isti mesec prethodne godine beležimo prihode veće za devet odsto. Dobar trend naplate doprinosa se nastavlja, što znači da nam je ekonomija u stabilnom stanju, broj zaposlenih se povećava, kao i zarade zaposlenih“ rekao je on.

Dodao je da je efekat ovakvih kretanja po penzionere to što su januarske penzije uvećane u dvocifrenom procentu.

Ognjenović je naveo i da je Fond PIO od maja pa do kraja prošle godine za 85 odsto penzionera isplaćivao penzije iz sopstvenih prihoda, bez dotacija iz republičkog budžeta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: