Janija je tradicionalno jelo koje se priprema sa svežim sastojcima i obogaćeno bogatim začinima.
Ova ukusna kombinacija mesa i povrća stvara neodoljivu simfoniju ukusa koja će vas oduševiti. Sledite naš jednostavan recept i pripremite Janiju koja će zadovoljiti i najistančanije gurmanske ukuse.
Vreme pripreme:
80 minuta
Sastojci:
500 g jagnjećeg mesa, isečenog na komade
2 glavice crnog luka, sitno iseckane
3 čena belog luka, sitno iseckana
2 šargarepe, iseckane na kolutove
2 krompira, isečena na kockice
2 paradajza, isečena na kolutove
2 paprike, isečene na trake
1 šolja pirinča
2 kašičice začina po izboru (npr. tucana paprika, suvi biljni začin, biber)
so po ukusu
maslinovo ulje
Priprema:
1. U velikom loncu zagrejte malo maslinovog ulja i propržite crni i beli luk dok ne postanu staklasti.
2. Dodajte jagnjeće meso i pržite ga sa svih strana dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
3. Ubacite šargarepe, krompire, paradajz i papriku u lonac. Promešajte i pržite nekoliko minuta.
4. Dodajte pirinač, začine i so po ukusu. Prelijte sve sa dovoljnom količinom vode da prekrije sve sastojke.
5. Smanjite vatru i kuvajte jelo na laganoj vatri oko 45 minuta, ili dok meso i povrće ne postanu mekani i pirinač ne upije tečnost.
6. Kada je jelo gotovo, poslužite ga toplo uz svežu salatu i uživajte u bogatim ukusima.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.