„Jack Daniel’s“ ili „Laphroaig“: AI naučila da prepozna razlike između aroma američkih i škotskih viskija

Istraživači su koristili veštačku inteligenciju kako bi prepoznali razliku između arome viskija i utvrdili da li je piće proizvedeno u Sjedinjenim Američkim Državama ili Škotskoj. 

Taj tehnološki napredak omogućava precizno razlikovanje američkih i škotskih viskija na osnovu njihovog hemijskog sastava, piše Gardijan.

Koristeći hemijske podatke 16 viskija, uključujući brendove kao što su „Džek Danijels“ (Jack Daniel’s) i „Laphroaig“, AI algoritmi su sa više od 90 odsto tačnosti razlikovali pića. 

Pomoću te tehnologije, identifikovane su specifične hemikalije, poput mentola, koji pomaže u prepoznavanju američkih viskija, dok je metil-dekanat ključan za škotske.

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još: