logo transparend vojvodina uzivo

Izmene u saobraćaju zbog radova na putevima

BEOGRAD – Prema informacijama AMSS, zbog planiranih radova na pojedinim putnim deonicama doći će do izmena u saobraćaju.

Na državnom putu II A 221, obustavljen je saobraćaj na deonici od Sopota do Pirota, zbog sanacije pruge usled prethodnog prevrtanja vagona.

Alternativni putni pravac je državni put II A 259 od Sopotske petlje do Pirota.

Od 15. 12. do 15. 1. 2023. izvodiće se radovi na pojačanom održavanju državnog putu I B reda broj 35, deonica Beloljin-Rudare. Za vreme radova saobraćaj se odvija shodno postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Kako je navedeno, od 15. 12. prošle godine izmenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu I B reda broj 26, na deonici Lešnica Jelav, zbog obezbeđivanja pristupa gradilištu brze saobraćajnice Šabac Loznica.

U zoni pristupa gradilištu, saobraćaj na državnom putu I B reda broj 26 će se odvijati neometeno, uz redukciju brzine kretanja, zabranu preticanja i pravovremeno upozoravanje vozača na vozila koja se sa gradilišta uključuju/isključuju na državni put.

Do 15. marta izvodiće se radovi na državnom putu I B reda broj 22, na rekonstrukciji mosta Paljevo, kod skretanja za naseljeno mesto Paljevo.

U drugoj fazi radova, za saobraćaj je na mostu zatvorena leva saobraćajna traka , dok se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila u desnoj traci uz semaforsku signalizaciju.

Do 15. 1. produžavaju se radovi na pojačanom održavanju dela državnog puta I A reda broj 1, na deonici petlja Ražanj – petlja Pojate, u smeru Niš-Beograd.

U zoni radova za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka smer Niš – Beograd i saobraćaj se preusmerava na desnu kolovoznu traku na tehničkom službenom prolazu, gde se saobraćaj odvija dvosmerno u desnoj kolovoznoj traci, zatim se ponovnim preusmeravanjem vraća u svoj redovan tok.

Takođe, omogućeno je isključenje vozila na petlji Pojate.

Putevi Srbije: Spremni za predstojeći praznik

Putevi Srbije spremno i organizovano dočekuju pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima koji se očekuje tokom vikenda kada pravoslavni vernici slave Božić.

Intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze.

Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Republici Srbiji.

Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

Učesnici u saobraćaju putem portala na autoputevima i aplikacije za mobilne telefone „Putevi Srbije“, informišu se u realnom vremenu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

JP „Putevi Srbije” apeluje na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću na put bez obavezne zimske opreme, posebno u brdovitim i planinskim predelima, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, kako ne bi ugrozili svoj život i živote drugih.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.