Izložba “Vidi širu sliku” u Narodnom muzeju Zrenjanin

ZRENJANIN – U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u utorak 21. juna sa početkom u 19 časova, biće svečano otvorena izložba pod nazivom “Vidi širu sliku”, a gost na otvaranju biće irski pisac i autor istoimenog projekta Dezmond Dojl.

Ova postavka obuhvata 90 radova, a na izložbi, koja se može pogledati do 05. jula, naći će se oko 40 slika.

„Vidi širu sliku” je internacionalni umetnički poduhvat koji za cilj ima da okupi fotografe i umetnike širom naše planete, pa tako u realizaciju ovog projekta uključi što više ljudi iz različitih država. Ova izložba zapravo pokazuje kako se naši životi zasnivaju na sličnim željama, vrednostima i osećanjima bez obzira odakle dolazimo.

„U današnjem svetu, gde se mnogo više pažnje pridaje negativnim stvarima i dešavanjima koja nas još više udaljavaju, jedan ovakav projekat koji ujedinjuje ljude iz različitih delova sveta i kultura izuzetno je značajan. Učesnici u projektu „Vidi širu sliku” su profesionalni umetnici, studenti ili slikari-amateri, koji ujedinjeni kroz svoj talenat i viziju prikazuju njihovu okolinu i njihov svet – NAŠ SVET. Ovaj projekt će biti završen tek kada među učesnicima bude upisan bar po jedan umetnik iz svake države naše planete.“ – navodi se u saopštenju zrenjaninskog muzeja.

Projekat je tokom 2015. godine započeo Dezmond Dojl, irski pisac i pevač sa adresom u Austriji, kao predstavnik Srbije i Zrenjanina.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.