Izložba u Muzeju Srema: “Srpska vlastela i kruna Svetog Stefana”

SREMSKA MITROVICA – Muzej Srema poziva sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju događaj svečanog otvaranja izložbe na temu srpske srednjevekovne istorije pod nazivom “Srpska vlastela i kruna Svetog Stefana”.

Izložba ima za cilj da prezentuje deo srednjevekovnog života na teritoriji Srema, gde će biti izloženi artefakti i dostupne replike iz datog perioda. Ova izuzetno važna izložba će nas odvesti u vremena naših predaka koji su permanetno ostavili značajan trag u istoriji, kulturi i životu našeg naroda.

 

Ilustracija Muzej Srema

Specijalni gosti izložbe biće Udruženje za očuvanje starih zanata i veština “Beli Orlovi” sa svojom radionicom “Umetnost kovanja mačeva”, Slobodan Marinić će prirediti performans iznenađenja, svi prisutni biće u prilici da se fotografišu sa vitezovima a kao psoebno izneđenje biće srpska srednjevekovna jela koja će zainteresovana publika tokom svečanog otvaranja izložbe imati priliku da degustiraju.

U duhu srednjeg veka Muzej Srema Vas očekuje u petak, 21. oktobra 2022. godine sa početkom u 18 časova u svečanoj sali na adresi Vuka Karadzića 3.

Autori izložbe su istoričari Aleksandar Sladojević i Danilo Jadranski.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: