Izložba “Svedoci tradicije” u Kulturnom centru Zrenjanina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

ZRENjANIN – Nakon julske izložbe na kojoj su predstavljene fotografije nastale u okviru projekta “Svedoci tradicije”, pred zrenjaninsku javnost od 14. oktobra do 3. novembra biće izložene fotografije nastale u drugom delu godine, najavio je zrenjaninski Kulturni centar. Postavku čini oko 60 fotografija, a projekat “Svedoci tradicije” Foto kluba CD13, koji je rezultirao izložbom, realizovan je uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice AP Vojvodine.

“Cilj projekta je očuvanje tradicije sela Vojvodine, običaja i kulture naroda i narodnosti koji u njoj žive. Vojvodina, kao multietnička sredina, raspolaže neizmernim kulturnim bogatstvom. Jedan od ciljeva je i očuvanje dela tog bogatstva kroz umetničku i dokumentarnu fotografiju, uključivanje stanovnika sela u sam projekat, prezentacija kroz seriju izložbi u selima učesnicima projekta”, navode iz Foto kluba CD13.

Izložba fotografija “Svedoci tradicije” biće otvorena večeras u 19 časova, u Kulturnom centru Zrenjanina, a publika, pored dolaska, program otvaranja može pratiti i uživo na Fejsbuk stranici Kulturnog centra.

Tagovi:

Pročitajte još: