logo transparend vojvodina uzivo

Izložba „Staklo“ u zrenjaninskoj galeriji ALUZ

ZRENJANIN – Svečano otvaranje izložbe „Staklo“  akademske slikarke Zorice Šormaz održaće se u ponedeljak 14. avgusta sa početkom u 20 časova u Galeriji asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina.

Organizatori napominju da izložba traje do 28. avgusta, a radno vreme galerije tokom trajanja postavke je od 18 do 20 časova.

Autorka izložbe Zorica Šormaz objašnjava da postavku čine prikazi na slikama formirani kao beskonačno umnožavanje odraza, poput kaleidoskopske prizme.

„ Nose metaforu optičkog zamrzavanja prizora tela putem slike, a takođe i autizma savremenog čoveka zatvorenog u svoju (vizuelnu) ćeliju. Čovek−slika u okviru vizuelnih „mutacija“ postignutih umnožavanjem, refleksijom refleksije, oslikava i momenat današnjice gde se manipulacijom genskih struktura kreiraju nova tela, tela koja prevazilaze dosadašnja. Na drugom stupnju ove slike predstavljaju „slom realnosti“ koji se dešava kako virtualizacijom putem novih medija, tako i novim naučnim teorijama i saznanjima, a zajednička je nit koja se provlači kroz sve moje radove“ – navela je Šormaz.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.