Izložba skulptura “Naše priče” u zrenjaninskoj Galeriji ALUZ

ZRENJANIN – Svečano otvaranje izložbe skulptura “Naše priče“ vajara Miloša Šarića biće upriličeno u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina ALUZ u petak 31. marta sa početkom u 19 časova, a posetioci mogu da istu pogledaju svakog dana do 14. aprila u periodu od 16 do 19 časova.

Izložba prikazuje deo istraživačkog procesa u skulpturi koji autor sprovodi od 2014. godine do danas. Ona povezuje radove iz nekoliko, do sada, ostvarenih tematskih celina. Radovi su vezani istim umetničkim nagonom i likovnim pristupom – sekire i motike, jezik su kojim autor saopštava svoje poimanje stvarnosti, ljudskih odnosa i vrednosti kojima teži.

Miloš Šarić je osnovne akademske studije vajarstva završio na Fakultetu umetnosti u Prištini – Zvečanu 2014. godine. Master akademske studije Primenjenog vajarstva završio na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2015. godine, a na istom Fakultetu i doktorirao, na studijskom programu Primenjene umetnosti i dizajn 2019. godine, uža umetnička oblast vajarstvo.

Izlagao na deset samostalnih i na više od sto žiriranih kolektivnih i međunarodnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik nekoliko likovnih kolonija, a neki njegovi radovi deo su javnih prostora i privatnih i javnih kolekcija. Član je ULUS-a, ULUPUDS-a i ULUKiM-a od 2016. godine, a od 2020. godine u statusu samostalnog umetnika.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: