Izložba „Portret dede“ u zrenjaninskoj Galeriji ALUZ

ZRENJANIN – Svečano otvaranje izlože „Portret dede“ likovnog umetnika Srđana Simića biće upriličeno u petak 17. marta sa početkom u 19 časova u Galeriji asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina ALUZ.

Posetioci će moći da pogledaju izložbu do 31. marta u periodu od 16 do 20 časova.

„ Portret dede velikog formata je nastao tokom mog studiranja na Akademiji, pre gotovo 18 godina. Deda mi je bio prvi model koji sam ikada crtao i uvek je bio tu za mene kao miran i raspoložen model za poziranje. Moji prvi portreti bili su realistični, a dedin portret je bio među njima kada sam učio da crtam. To su bili manji radovi na formatu  A4 papira. A ovi portreti su radjeni na velikim formatima na platnu sa blind ramom i predstavljaju crteže jedne studije istraživanja za nešto naprednije. Portreti su radjeni ugljenim štapićima u različitim pozama i stilovima, kao što su ekspresivno, realno, studiozno i apstraktno.“ – poručio je umetnik povodom otvaranja izložbe.

Simić je diplomirao slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2009, u klasi profesora Milana Blanuše. Dobitnik je godišnje nagrade za najuspešniji crtež umetničkog dela na Odeljenju za Likovne umetnosti,  nastavnu disciplinu 2007/2008.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: