logo transparend vojvodina uzivo

Izložba Kluba veterana ULUS-a u Muzeju u Pančevu 17. maja

PANČEVO – Izložba Kluba veterana ULUS-a biće organizovana u Narodnom Muzeju Pančevo u sklopu obeležavanja Međunarodnog dana muzeja i Evropske noći muzeja koji su ove godine istoga dana, 18. maja.

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za petak, 17. maj u 14 časova, u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo.

Klub veterana ULUS-a je osobeno, čak jedinstveno udruženje likovnih stvaralaca, koje okuplja starije, proverene, uveliko afirmisane autore od kojih su neki upisani u istoriju umetnosti.

„Izložba pruža raspon raznoliko profilisanih idejnih i tematskih krugova. U pitanju su izrazi koji se prostiru od sasvim klasičnih pristupa koji podrazumevaju afinitet za realnu optiku, preko lirski iznijansiranih, poetski intoniranih do suptilno uobličenih iskaza. Obuhvaćena su i druga kazivanja, poput geometrizovanih opažanja, potom, široke lepeze nadnaravnih, podsvesnih, nadrealno upriličenih konstanti ali i posve fantastičnih pobuda. Tome treba dodati sažeta, uopštena razrešenja oblika kao što su asocijativne, jasno upriličene apstraktne refleksije, koje upotpunjuju vizuelni kontekst ovogodišnje, 25. izložbe Kluba“, navodi se u saopštenju Narodnog muzeja Pančevo.

Među delima 25 stvaralaca posetioci će moći da vide i radove dobro poznatih umetnika iz Pančeva poput Nade Onjin-Žužić, Milana Jakšića, Nade Denić i Mihajla Geruna.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.