Izložba ikona osnovaca u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA – Izložba ikona učenika osnovnih škola otvorena je u holu Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici. Izložba je upriličena u susret prazniku posvećenom Svetom Savi, školskoj slavi a tim povodom gradonačelnici je uručena je ikona Svetog Dimitrija, zaštitnika grada, rad učenika Osnovne škole “Sveti Sava ” iz Sremske Mitrovice.

Dvadeset ikona sa tematikom loze Nemanjića izloženo je u holu Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici. Ikone su rad učenika osnovnih škola, a izložba je upriličena u susret prazniku posvećenom Svetom Savi, školskoj slavi. Izložbu je otvorila gradonačelnica Grada Sremska Mitrovica Svetlana Milovanović, a tim povodom uručena joj je je ikona Svetog Dimitrija, zaštitnika grada.

Ovaj veliki projekat u kojem učestvuje 27 škola iz čitave zemlje, ideja je koja je potekla iz Osnovne škole “Dušan Jerković” u Rumi. Učenici Osnovne škole “Sveti Sava” izradili su ikonu Svetog Dimitrija, zaštitnika Sremske Mitrovice, koju su, ovim povodom uručili kao poklon gradu. Ikona će zauzeti mesto u Gradskoj kući.

Ikone su rađene raznim tehnikama a preovladava tehnika mozaika. Izložba će biti otvorena do kraja januara.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: