Izgradnjom Kamenice 3 ostvaruje se i decenijski san Instituta za onkologiju (VIDEO)

Kamenica 3, izvor Vojvodina uživo
NOVI SAD – Izgradnjom objekta Kamenica 3 na jednom mestu postojaće preventiva, kurativa i hirurške procedure, kao i zračna terapija za onkološke pacijente koji dobijaju najbolju, najsavremeniju i najefikasniju zdravstvenu negu.

Kako napreduju radovi na izgradnji objekta Kamenica 3 i rekonstrukciji Kamenice 1, pogledajte u videu:

Faza II – Kamenica 3: Obuhvata nadogradnju četiri sprata postojećeg objekta Centra za imidžing dijagnostiku i Službe za polikliniku Instituta za onkologiju Vojvodine. Na I i IV spratu biće onkologija, II sprat je za plućne bolesti i III sprat za kardiovaskularne bolesti, a obezbediće se ukupno 9.500m2

Foto: Vojvodina uživo

Rok za završetak građevisnkih radova je novembar 2023. godine, nakon čega sledi opremanje medicinskom i nemedicinskom opremom.

Inače, objekat „Kamenica 3“ namenjen je za sva tri kamenička instituta. U završenom delu te zgrade već su u funkciji novi PET-skener i iks-nož a u toku je i probni period za puštanje u rad novog linearnog akceleratora.

AP Vojvodina je opredelila dodatnih 766 miliona dinara za „Kamenicu 3“, od kojih je 700 miliona za opremanje medicinskom i nemedicinskom opremom tog objekta, dok će za rekonstrukciju „Kamenice 1“ Pokrajina izdvojiti 1,3 milijarde dinara.

Pored izgradnje objekta predviđeni su i ostali neophodni radovi kao što je nova trafo stanica, pristupne saobraćajnice i protivpožarni putevi i novi gasni vod. U toku su i radovi na kompletnoj rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže kompleksa sva tri instituta u Sremskoj Kamenici.

Foto: Vojvodina uživo

Pre sedam godina u AP Vojvodini nije postojao dovoljan broj CT skenera u regionalnim bolnicama, a na Institutu za kardiovaskularne bolesti bila je ispravna samo jedna angiosala.

Danas postoje angiosale širom Vojvodine, kao i uređaji za razbijanje kamena u bubregu, ali i angiosale za neurološke bolesti i dovoljan broj magnetnih rezonci.

Upornim zalaganjem za uspostavljanje bolje zdravstvene zaštite, kontinuiranim ulaganjem iz pokrajinskog budžeta i jasnim ciljem da građani severne pokrajine zaslužuju najbolju zdravstvenu zaštitu, za sedam godina, u saradnji sa lekarima i medicinskim osobljem, potpuno je promenjena slika u zdravstvu, a najviši standardi u zaštiti zdravlja, terapiji i dijagnostici su dostignuti.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinasirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.