Izgradnja jedinstvenog mosta preko Dunava kreće za dva meseca

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić podsetio je da izgradnja pešačko-biciklističkog mosta kreće za dva meseca, kao i da je u toku pripremna dokumentacija za severnu obilaznicu oko Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naglasio je da radovi na izgradnji pešačko-biciklističkog mosta preko Dunava počinju za dva meseca i da se u tom momentu graditi tri nova mosta što se u istoriji Novog Sada još nije dogodilo.

– Imamo uveravanje od kineske kompanije “Šandong” da bi pešačko-biciklistički most trebao da bude gotov kada i dva mosta koja se trenutno grade- most u okviru Fruškogorskog koridora i četvrtog mosta u produžetku Bulevara Evrope. Svakako dobijamo daleko bolji izgled grada. Tranzitni saobraćaj se izmešta, Petrovaradin postaje potpuno drugačiji deo grada. To je budućnost, verujem u ovo što radimo i smatram da su to važni infrastrukturni projekti – istakao je gradonačelnik i dodao da se most se finansira iz državnog budzeta.

Foto: nsuživo

Podsećamo da je gradonačelnik Đurić istakao je na potpisivanju Memoranduma o razumevanju izgradnje pešačko-biciklističkog mosta na stubovima mosta Franca Jozefa i rekonstrukcijom tunela u kojem će biti lift koji će voditi na Petrovaradinsku tvrđavu istakao da se stvara pozitivna istorija Novog Sada i njegov dalji napredak.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.