Izgradnja dela pešačke i biciklističke staze na Novom naselju

radovi Novo naselje
NOVI SAD – Grad Novi Sad preduzima sve potrebne aktivnosti koje direktno utiču na razvoj i popularizaciju biciklističkog saobraćaja za koji je neophodno uspostaviti politiku planiranja biciklističke infrastrukture i stvoriti adekvatne uslove za samu vožnju.

S obzirom na to da u delu ulice Radomira Raše Radujkova, od Bulevara Evrope do uklapanja u staze kod parka, u dužini od 116 metara, nedostaje pešačka i biciklistička staza, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije otpočela je izgradnju saobraćajnih površina na desnoj strani u ovoj ulici (gledano u pravcu Novog naselja), kako bi pešačke i biciklističke komunikacije na ovom potezu bile kompletirane.

Vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija biće u potpunosti u skladu sa stanjem na terenu, a odvodnjavanje sa pešačke i biciklističke staze biće rešeno podužnim i porečnim padom u zelenu površinu.

Za radove na izgradnji nedostajućeg dela pešačke i biciklističke staze izvojeno je 7.078.638,00 dinara, a završetak radova očekuje se do kraja godine.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.