Izdvojeno 24,2 miliona dinara za sanaciju sportske hale u Gajdobri

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

GAJDOBRA – Na sednici Pokrajinske vlade, održanoj juče, 12.01. izdvojeno je 24,2 miliona dinara za finansiranje energetske sanacije objekta sportske hale u Gajdobri.

Pokrajinska vlada donela je danas i Pokrajinski akcioni plan zapošljavanja u AP Vojvodini za 2022. godinu, kojim se definišu ciljevi i prioriteti politike zapošljavanja i utvrđuju mere koje će biti realizovane kako bi se omogućilo održivo povećanje zaposlenosti u Pokrajini.

Za realizaciju mera zapošljavanja u 2022. godini obezbeđeno je 47,5 miliona dinara, i to za subvencije nezaposlenim licima za samozapošljavanje, subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica, javne radove i stručnu praksu.

Kako se u ovom planskom dokumentu navodi, prioriteti politike zapošljavanja u ovoj godini jesu podrška otvaranju novih radnih mesta i smanjenje stope nezaposlenosti, veće ulaganje u ljudske resurse poboljšanjem obrazovanja i obuka, kao i maksimalno korišćenje Edukativnog centra, s ciljem da se uskladi ponuda i potražnja na tržištu rada, te promovisanje socijalne inkluzije i jednakih mogućnosti na tržištu rada.

Pri izradi Pokrajinskog plana zapošljavanja uzeti su u obzir strateški pravci i ciljevi Strategije zapošljavanja u Republici Srbiji za period od 2021. do 2026. godine, kao i ciljevi, prioriteti i planirane aktivnosti usvojenih nacionalnih strategija i razvojnih dokumenata.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: