Izdvajamo iz programa Kulturnog centra Pančeva od 8. do 18. maja

PANČEVO – U narednih deset dana, u Kulturnom centru Pančeva na repertoaru su brojni zanimljivi programi za decu i odraslu publiku.

Film “Čuvari galaksije 3” na programu je u Dvorani Kulturnog centra 10, 11. i 13. maja, u 18.00 i 20.15. Ovu akcionu avanturu režirao je James Gunn, a uloge tumače Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Vin Diesel, Bradley Cooper, Will Poulter, Elizabeth Debicki, Sylvester Stallone i mnogi drugi. Piter Kvil, još potresen zbog gubitka Gamore, mora da okupi tim oko sebe kako bi odbranio univerzum, dok istovremeno štiti jednog od njih. Ovo je misija koja bi, ako se ne završi uspešno, mogla da dovede do kraja Čuvara kakve poznajemo. Ulaznica za bioskop može se kupiti po ceni od 350 dinara.

U okviru pozorišnog programa 12. maja u 19.30 u Dvorani KCP-a na repertoaru je predstava Miloša Nikolića “Slučaj nevine udovice” u režiji Milenka Pavlov. U predstavi igraju Ivana Adžić, Milenko Pavlov i Ivan Ivanov, a cena ulaznice je 800 dinara.

U okviru galerijskog programa, istog dana, 12. maja u 19.00 u Galeriji Bate Mihailovića biće otvorena izložba instalacija Sare Masnikose “I’m feeling a little blue, so we should build another world”. Sara Masnikosa rođena je 1995, u Subotici. Osnovne studije slikarstva završila je 2020. godine, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora dr um. Gorana Despotovskog, kao i master akademske studije slikarstva 2021, kod istog profesora, na istoj akademiji. Redovno izlaže od 2015. Do sada je izlagala na 12 samostalnih izložbi i brojnim kolektivnim. Član je Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine (2022). Od 2023. student je doktorskih akademskih studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

 

12. maja u 19.00 u Galeriji Bate Mihailovića biće otvorena izložba instalacija Sare Masnikose (Foto: Kulturni centar Pančevo)

 

U narednom periodu u okviru muzičkog programa Kulturnog centra Pančeva na repertoaru su tri koncerta. U utorak, 9. maja u 19 sati, na Sceni KCP-a nastupaju Srđan Paunović – saksofon i Kosta Knežević – klavir. Na programu su dela Roberta Mučinskog, Fazila Saja, Ervina Šulhofa, a ulaz je besplatan. U Dvorani, 14. maja, u 18.00 na programu je Svečani koncert povodom dana Muzičke škole “Jovan Bandur” Pančevo, a ulaz je slobodan.

U Dvorani, 16. maja u 19.00 na programu je solistički koncert pijaniste Đorđa Grbe. Na programu su dela: J. S. Baha, J. Bramsa, H. Vijenjavskog i N. Paganinija. Ulaz na koncert je slobodan.

 

Đorđe Grba (FOTO: Kulturni centar Pančevo)

 

U okviru programa za decu, u ponedeljak, 15. maja u 18 sati na Platou ispred Galerije savremene umetnosti, otvara se 10. Bijenale umetničkog dečjeg izraza – BUDI, koji se održava pod sloganom “Otključano nebo”. Na ceremoniji svečanog otvaranja nastupiće dečji hor „Vokal kids”, Hor MŠ „Jovan Bandur”, „Gimnazijski idol”, „Merry Gospel choir”, a biće otvorena i izložba nagrađenih radova s konkursa „Otključano nebo”.

U okviru BUDI-ja, 16. maja u 12 sati u Galeriji savremene umetnosti na repertoaru je Knjiški utorak, kada će biti predstavljena knjiga „Tamnograd” Ive Bezinović-Haydon (Hrvatska).

Dan kasnije, 17. maja u 12 sati u Foajeu Kulturnog centra biće otvorena izložba „Zmajev cvet – jedan i po vek”, izložba najlepših stranica i naslovnica „Nevena” – Čika Jovinog lista u organizaciji Novosadskog dečijeg kulturnog centra. Publiku će kroz izložbu voditi Jelena Dopuđ.

U četvrtak, 18. maja u Galeriji savremene umetnosti u 12.00, biće održana radionica „Uredi Wikipediju”, koju vodi Nikolina Šepić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: