Iz Mitrovića kulja bes: “Trofej sa ukusom gorčine, bio zvezdaš ili partizanovac, mi igrači ovo trpimo”

Grozno je biti deo najlepše igre sa publikom kakvu imaju Zvezda i Partizan

Zvezdinu zasluženu ABA titulu, šestu u klupskoj istoriji, pomračili su oni kojima je mesto hiljadama kilometara od najlepše igre. Negde u njihovom paralelnom univerzumu. To im je, između redova, i poručio jedan od junaka crveno-belih Luka Mitrović kome stoji knedla u grlu uprkos velikoj pobedi u neverovatno uzbudljivoj utakmici, viteškoj, sa kolegama iz suprotnog tabora.

Boli i njega što je, zajedno sa igračima Partizana, bio deo ovakvo toksičnog ambijenta koji ne prestaje. Koji razdire ovaj sport do koske.

– Verovatno nemam dovoljno vremena da kažem sve šta bih rekao, šta mi je na duši, i stvarno mnogo toga mi je na duši… – zastao je Mitrović pa izbacio mnogo toga iz sebe, što mu je na duši:

– I pored osvojenog trofeja zbog kojeg sam srećan, veliki ukus gorčine imam za stvari koje se ponavljaju iz godine u godinu, i ovo ne govorim ni kao zvezdaš ni kao partizanovac, već kao igrač koji trpi sve te stvari, ustvari na čija se leđa kola lome – poentirao je Luka i nastavio u dahu, iz srca.

– Voleo bih da se nešto promeni po tom pitanju. Ovakvo igranje i pražnjenje dvorane svaku utakmicu ne znam kome ide u korist. Giljali smo deset meseci da se izborimo za prednost domaćeg terena, i onda na nerešen rezultat u drugom poluvremenu mi ostajemo s praznom dvoranom posle pauze od sat vremena gde utakmica može da ode na bilo koju stranu i da ne zavisi mnogo od vas – čudio se Mitrović postupcima onih koji su došli da budu vetar u leđa ekipi.

Mogao je do sutra o svemu, ali je stao. Prebacio je loptu kod odgovornih, između redova poručio da ovako više ne ide. Ne sme. Sve ovako gubi smisao, i titule, i pobede, uspesi…

– U kratkim crtama sam rekao što sam rekao, sada je na nekim ljudima na pozicijama da omoguće da se to više ne dešava ako je ikako moguće. Čestitao bih igračima Partizana na jako dobroj seriji, koliko-toliko smo uspeli da sačuvamo hladne glave uz sve što se dešavalo oko nas, i jedni i drugi, i na tome im čestitam. Čestitam, naravno, i mojim saigračima na najbitnijem trofeju ove sezone zbog kojeg smo se skupili tamo u avgustu – imao je šta da kaže Zvezdin momak sa stavom.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: