Ivanišević otvorio drugi Sajam zapošljavanja „IImprovement“ – sinergija privrede i akademske zajednice

VOJVODINA – Na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu danas se održava drugi Sajam zapošljavanja „IImprovement“, koji je, kao i prethodne godine, u znaku povezivanja privrede, odnosno privatnih kompanija koje zapošljavaju stručan kadar, prevashodno inženjere, i zainteresovanih studenata završnih godina osnovnih akademskih i postdiplomskih studija.

Sajam zapošljavanja, pod pokroviteljstvom Studentske unije i Studentskog parlamenta Fakulteta tehničkih nauka, organizuje se i u tekućoj godini uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i japanske kompanije „Toyo Tires“.

Resorni sekretar dr Nenad Ivanišević otvorio je ovogodišnji sajam, obišao postavku i učesnike, te razgovarao sa predstavnicima kompanija i sa studentima o važnosti ovakvih okupljanja, međusobnoj saradnji i zajedničkim aktivnostima koje doprinose poboljšanju uslova za sve aktere u nauci i privredi, kao i za neprikosnoveno zapošljavanje u struci.

„Danas mladi koji završe studije na Fakultetu tehničkih nauka, ili na bilo kom drugom fakultetu na Univerzitetu u Novom Sadu, nemaju potrebu da odlaze u inostranstvo, jer ima više poslova na tržištu rada nego stručnjaka koje bi trebalo zaposliti. Danas svedočimo istorijski niskoj stopi nezaposlenosti na teritoriji AP Vojvodine, što je zajednički rezultat Univerziteta, Vlade Republike Srbije, kao i višegodišnjeg zalaganja Pokrajinske vlade“, rekao je Ivanišević.

On je istakao da je ova sajamska aktivnost jedan od najboljih načina podrške i pomoći mladima da se zaposle, zasnuju porodice i ostanu u svojoj zemlji, naglasivši da danas nije problem u nezaposlenosti, već u strukturi zaposlenosti i zaposlenih lica, odnosno u nedostatku radne snage specifičnih profila.

Koordinator u organizaciji ove manifestacije, student prorektor Damjan Vakanjac, naveo je da danas svoju ponudu studentima predstavlja 12 prijavljenih kompanija, a da su dobar odziv i komunikacija od velikog značaja kako bi se ostvarili kontakti i realizovala stručna praksa ili zaposlenje.

„Ovaj projekat ima cilj da poveže privredu, studente i institucije kako bismo pokazali mladima da u Srbiji ima posla i kako bismo ih motivisali da ostanu. Pored iskustava koje će kompanije moći da prenesu našim studentima, oni će biti u prilici da se informišu o politici kompanija, o kulturi, načinu poslovanja, ali i o šansama za zaposlenje i studentsku praksu“, rekao je Vakanjac.

Ulaz na Sajam je besplatan za sve interesne grupe do 14 časova, nakon čega će učesnici i studenti moći da prisustvuju stručnoj panel-diskusiji u Svečanoj sali FTN-a, da razmene iskustva i razgovaraju s predstavnicima Studentske unije i privrede.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.