Ivanišević otkrio ko može biti Novakov novi trener: „On je veliki teniski znalac!“

Bivši trener Novaka Đokovića otkrio je da smatra kako našem teniseru treba neko ko će ga pre svega na prijateljskom nivou dobro razumeti

Nakon što su raskinuli saradnju Novak Đoković i Goran Ivanišević, hrvatski trener je pričao za Sport Klub, te je podelio svoje mišljenje o tome ko bi mogao da preuzme njegov dotadašnji posao.

Kako ističe za njega je u ovom trenutku najbolji Novakov odlični prijatelj Nenad Zimonjić.

– Ne znam još koliko će Novak igrati, to zavisi od njega, ali mislim da je sada sa njim perfektna osoba u ovom trenutku – Ziki. On je moj veliki prijatelj, mnogo smo toga prošli, volim ga – on je veliki teniski znalac. Ipak, ono što je najvažnije u celoj toj priči jeste da poznaje Novaka – rekao je Ivanišević.

Ističe kako je Đokoviću potreban čovek koji se vrlo dobro razume sa njim.

– Ne treba Novaku sada neki novi trener, dok ga prvo upozna, ovaj (Novak) bi posle deset dana ‘poludeo’, a taj trener bi se pitao šta se događa. Moja teorija je – Balkanac može svakoga da trenira, ali Balkanca može samo osoba s ovih prostora. Marjan (Vajda) je Slovak, ali tu smo blizu, dok je Boris jako dobro s njim funkcionisao, pošto je teniski vrlo inteligentna osoba. Mnogo mu je pomogao – dodaje.

Na kraju je objasnio zašto je za Novaka najbolji Zimonjić.

– Čuli smo se Ziki i ja, pričali smo i pre nego što sam saznao da ga je Novak pozvao, mislim da je Ziki perfektan za Novaka. Može mu pomoći i teniski, Novak sve zna, ali možda će mu istu stvar reći na drugačiji način, drugi pristup, što će biti osveženje za Novaka. Ziki poznaje Noletov mentalitet, bili su u Dejvis kup timu zajedno, Ziki je bio i selektor – zaključio je Ivanišević.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.