Ivanišević na otvaranju kancelarije za preduzetnike u opštini Žabalj

VOJVODINA – Danas je u zgradi Opštinske uprave u Žablju svečano otvorena kancelarija, odnosno šalter za preduzetništvo.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević obratio se na svečanom otvaranju, istakavši da je intenzivna strateška saradnja sa Privrednom komorom Srbije i jedinicama lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine urodila plodom, te da je ova kancelarija već treća po redu u našoj pokrajini u protekla dva meseca, otvorena odmah nakon onih u Temerinu i Titelu.

„Ovo otvaranje kancelarija za preduzetništvo jeste direktna podrška onima koji žele da dobiju pravu informaciju u pravo vreme. Dogovor je da do kraja ovog kvartala raspišemo konkurs za podršku ovoj ideji i pomognemo lokalnim samoupravama da se lakše i brže opredele za otvaranje ovih kancelarija, a da im Sekretarijat omogući da kupe opremu i zaposle ljude”, rekao je sekretar Ivanišević.

On je izrazio mišljenje da je ovakav vid podrške zapravo adekvatan način da privrednice i privrednici dobiju bolje informacije o svim relevantnim pitanjima iz oblasti preduzetništva.

Prisutnima su se obratili i predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović, direktor Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije Branislava Simanić i načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković.

„Na teritoriji opštine Žabalj aktivno je 888 preduzetnika. Otvaranjem ovog šaltera njima će biti dodatno olakšan rad. Svi oni koji žele da otvore svoje preduzetničke radnje i imaju biznis planove i ideje, imaće priliku da na jednom mestu dobiju sve informacije neophodne kako prilikom samog otvaranja preduzetničke radnje, tako i u vezi sa aktuelnim konkursima, pri čemu će im biti pojednostavljen proces apliciranja”, istakao je predsednik Opštine Uroš Radanović.

Branislava Simanić iz Privredne komore Srbije ističe da je otvaranje preduzetničkih kancelarija od velikog značaja, s obzirom na to da je na taj način Privredna komora dostupna svim preduzetnicima i na lokalnom nivou kako bi bile raspoložive sve ključne informacije.

Učesnici su imali priliku da nakon svečanog otvaranja obiđu prostorije šaltera za preduzetnike, čija je osnovna namena da pruži adekvatnu pomoć, informacije, podršku i logistiku preduzetnicima i onima koji to žele da postanu.

Privredna komora Srbije i Opština Žabalj danas su potpisali i sporazum o saradnji na uspostavljanju preduzetničke kancelarije.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.