Ljubitelji testa uživaju u neodoljivoj pici, posebno ako je podloga savršeno mekana i vazdušasta sa hrskavim ivicama.
Iskusne domaćice znaju da tajna izuzetnog testa leži u odabiru pravog brašna i preciznoj temperaturi rerne. Stefano Kalegari, poznati italijanski kuvar, podelio je svoj kuvarski trik za pripremu domaće pice koja se može meriti s najboljim italijanskim picerijama.
Kada je u pitanju testo, Kalegari otkriva da majstori pice u Italiji imaju poseban pristup. Prvo, stavljaju testo u vrelu rernu, a zatim dodaju dve do tri kocke leda na sredinu testa. Pica se peče samo nekoliko minuta, ne dozvoljavajući potpuno pečenje testa, jer je potrebno još nekoliko minuta da se nadev sjedini s podlogom.
Kada se kockice leda otope, a ivica pice počne da raste, tepsija se izvadi iz rerne, nadev se dodaje, a pica se vraća da se dopeče. Zahvaljujući kockicama leda, testo za picu postaje hrskavo u sredini, dok ivice ostaju vazdušaste i mekane, stvarajući savršenu ravnotežu tekstura.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.